11 juli 2012

Reflektioner och filmer

Så här dagen efter kan det vara dags för några reflektioner från tävlingen.

Vädret: Måste säga att vi hade ganska mycket tur. Det kom en del skurar men var faktiskt mestadels uppehåll. Dock hade det regnat en hel del innan och gjorde det även på nätterna så planerna var rätt så leriga sista dagen. Jag är glad att vi tävlade i början av veckan och inte de sista tre dagarna.

Banorna/domarna: Jag har egentligen aldrig funderat så mycket över vem som är domare och ritar banor tidigare. Visst finns det vissa man gillar mer än andra, men det har aldrig varit någon stor sak. Numera börjar det utkristallisera sig att en del gör vääääldigt svåra banor. Tätt, trångt och tekniskt så det står härliga till. Nu menar jag inte bara banor som jag själv körde utan även de som andra storleksklasser fick köra respektive klass 1-banorna. Undrar hur det känns att ha ritat banor där t ex bara 18 av cirka 80 hundar kommer i mål och där endast 3 är nollade. Då kan man väl inte vara nöjd?

Banvandringarna: Jag tycker inte att det är schysst (eller hur det nu stavas) mot oss tävlande att ha 50 stycken som banvandrar samtidigt. I synnerhet inte när det är svårigheter som gör att typ alla står och trampar på samma ställe. Man har knappt en chans att få gå banan så som man skulle vilja. När vi var där gick endast klass 1 och 3 vilket innebar att dagarna inte slutade speciellt sent. Det hade lätt varit möjligt att lägga in ytterligare banvandringar.

Arrangemanget: Som helhet tycker jag att det var mycket lyckat och välordnat. Jag är grymt imponerad över viljan att anordna tävlingar av den här storleken. Tack för ett väldigt trevligt arrangemang.

Här kommer filmer från Elviras och Winnas lopp. En del lyckade och andra mindre lyckade:)

Söndag den 8/7
Elvira Agility 3 - Resultat: 26,79 fel och 17 plats.
Elvira Hopp 3 - Resultat: Disk.
Winna Agility 1 - Resulat: 9,75 fel och 10 plats.
Winna Hopp 1 - Resultat: 0 fel, 5 plats och pinne.

Måndag 9/7
Elvira Agility 3 - Resultat: Disk
Elvira Hopp 3 - Resultat: 9,15 fel och 16 plats.
Winna Agility 1 - Resultat: 0 fel, 8 plats och pinne.
Winna Hopp 1 - Resultat: 0 fel, 7 plats och pinne.

Tisdag 10/7
Elvira Agility 3 - Resultat: Disk
Elvira Hopp 3 - Resultat: Disk
Winna Agility 1 - Resultat: Disk
Winna Hopp 1 - Resultat: 0 fel, 8 plats och pinne.

Inga kommentarer: