15 januari 2017

Klass 1 i Kinnared

Igår var det dags för Arya att tävla igen. Även den här gången i Kinnaredshallen. Mycket bra ställe att börja sitt tävlande på. Så himla skönt när det bara är en bana, då behöver man inte oroa sig för att den galna sheltien ska springa iväg till intilliggande bana och bära sig åt. För hon är lite busig den där hunden. Man vet liksom inte riktigt vad hon ska ta sig för.

Den här gången hade jag med mig hennes matte, sonens flickvän (F). Eftersom det var fyra lopp hade vi bestämt att vi skulle springa två var. Jag fick börja. Det var en väldigt enkel hoppklass. Man kan tycka att vi skulle kunna ta oss igenom en sådan, men nej, det gick inte. Hon började med att springa förbi en tunnel och sedan ta den åt fel håll. Och så var det strul i slalom, men för övrigt gick det riktigt bra.

Andra loppet var också en enkel hoppbana och den här gången var det F:s tur att springa. Mycket gick fint, men det där slalomet behöver vi träna mera på. Speciellt de sista två pinnarna. F gjorde sin första officiella tävlingsstart och hon var jätteduktig :).

Sedan var det dags för agilityklass. En riktigt rolig bana med en hel del handling och hela 21 hinder. Jag gillar när klass 1-banorna är lite kluriga. Inte för att det hjälpte. Vet inte hur många gånger vi blev diskade i det här loppet men särskilt många rätt var det inte. Arya var riktigt tokgalen :)

Sista agilityklassen gick mycket bättre. Nu lyssnade hon men gjorde trots det några egna val istället för att följa F. Ändå skönt att avsluta med en bra känsla. Det är roligt att tävla, men vi behöver träna lite mera först. Vi är anmälda till Linköping i februari, men sedan får det nog dröja lite tills det blir dags igen.

Elvira och Winna tyckte det var fruktansvärt orättvist att de inte fick springa några lopp. Hur kul är det att vara med på tävling och bara gå en massa uppvärmnings- och nedvarvningspromenader.

Inga kommentarer: