15 april 2015

Två bilincidenter och lite träning

Dagen började så bra, solen sken och vi skulle vara på Bruksa vid 10-tiden och träna. Vi byggde en bana och lagom som vi var klara ringde telefonen. Det var en stressad och orolig styvar som hade krockat med bilen. Efter några kontrollfrågor om ifall det var allvarligt och om någon var skadad kunde jag andas ut och konstatera att så inte var fallet. Tack och lov handlade det "bara" om en touch bakifrån som resulterade i några mindre skador på bilen.

Men krocken tillsammans med en del annat som gjorde honom ledsen gjorde att jag ändå valde att åka till honom. Han var i Vrinneviskogen så vi gick 2,5an och pratade om vad det var som hade hänt egentligen. Det kändes mycket bättre efter det.

Sedan åkte jag tillbaka till Bruksa och hoppades att några tappra skulle vara kvar. Så var det. Bara två stycken var på väg därifrån. En kom på att hon skulle åt andra hållet och vände på vägen. Resultat - bilen hamnade i diket. Med gemensamma krafter lyckades vi klura ut vart kroken fanns som vi skulle fästa bogserlinan i och också vart kroken faktiskt skulle skruvas in. Sedan var det dags för försök nr ett att dra upp bilen. Bogserlinan gick sönder! Fram med en annan och försök nr två. Bilen som skulle dra orkade inte riktigt så det gick inte. Jag fick hämta Toyotan och göra ett tredje försök. Och ta mig tusan, tredje gången gillt. Vi lyckades och hej och hå vad duktiga vi kände oss när bilen kom upp på vägen igen.

Efter det blev det faktiskt lite träning också. Träningslusten hade egentligen till största delen försvunnit, men ett par varv på banan fick hundarna springa i alla fall. Skickade Winna på en härlig distanshandling in i slalom och kände bubblande glädje när det lyckades :). När vi var klara kom regnet. Tur med tajmingen kan man säga.

Inga kommentarer: