27 juli 2011

Stockholmstripp

Vi har inte gjort något särskilt på semestern så idag bestämde vi oss för att göra en utflykt till Stockholm. Dessutom hade vi sett ett elpiano på annons som vi tänkte titta på. Tyvärr visade det sig att det inte var tillräckligt bra så det blev inget köp. Vi åkte ut mot Djurgården, parkerade bilen, och strosade runt lite.

Vi blev hungriga och valde en restaurang vid vattnet så vi kunde titta på alla coola båtar.

Sedan promenerade vi in mot stan och gick i massor av affärer. Sambon tröttnade snabbt:). Vi fick stanna och fika och vila benen lite.

Vi gick mot Gamla stan och passerade Riksdagshuset.

Där kunde jag inte låta bli att tänka på det otäcka som hände i Norge. Det kändes som om det här skulle kunna vara en sprängbar plats i Sverige.

Sedan tog vi båten ut till Djurgården igen.

Vi var trötta i fötterna så det var skönt att sitta en stund.

Sambon stod längst fram och njöt av vinden och av utsikten.

Vi närmade oss Gröna Lund.

Jag tittade längtansfullt på de roliga karusellerna. Men dottern hade grymt ont i fötterna/benen vilket hon alltid får när vi har gått långt och sambon är inte mycket för det där med karuseller så jag får spara det besöket till ett annat tillfälle. Jag som så gärna ville åka den nya berg-och-dal-banan och även Insane, på bilden nedan.

På vägen mot bilen passerade vi Junibacken.

Och där satt Astrid Lindgren.

Vi såg fina "bollar" i trädet.

Vi har haft en toppendag. Om någon undrar vart sonen har tagit vägen så var han hemma och jobbade. Men det är inte synd om honom. Han fick lön idag och han tjänar pengar som aldrig förr så han är lycklig:).

2 kommentarer:

Linda, Inez å Drömma sa...

Vilken härlig dagstur ni hade! Men som du skriver... man fååår ont i fötterna av allt gående trots fotriktiga skor!

Maria sa...

Ja, det var mysigt. Älskar semester och har lite ångest nu när det bara är några dagar kvar.