31 maj 2023

Agilityhelg i Linköping

Vilken härlig agilityhelg Linköpings BK bjöd på. På lördagen var det två laglopp för mig och Yoshi. Det gick riktigt dåligt för just oss med två disk, men nu är det ju lagets resultat som räknas som tur är :). Och lagkamraterna gjorde riktigt fina prestationer och det blev två vinster för vårt lag "Laget före jaget".

På söndagen började vi med ytterligare två laglopp och då kändes det mycket bättre med Yoshi även om vi drog på oss fel i båda loppen. En vinst och en andraplats blev resultatet för laget. Tre SM-pinnar vid första tävlingen på kvalåret var ju mer än vi kunde drömma om. Det innebär att vi är halvvägs till SM 2024 :).

Tyvärr har en av våra ursprungliga lagmedlemmar varit tvungen att hoppa av laget i år på grund av skada. Det har varit sååå ledsamt och tråkigt och riktigt jobbigt att inse att det måste bli så. Turligt nog har vi hittat en annan härlig tjej som vill vara med. Och vilken fantastisk premiär det blev för henne och hennes hund.

På söndagen var det också en inofficiell lagfinal med en gigantisk agilitybana där laget sprang stafett på olika delar av banan. Hur kul som helst. Som extra bonus denna härliga helg fick Winna hoppa in i ett av stafettlagen. Hennes glädje gick inte att ta miste på. Äntligen var det hennes tur, tyckte hon. Hon gjorde det givetvis med bravur och nollade sin del. Resultatet var såklart inte så viktigt men Laget före jaget vann och Winnas lag kom på tredje plats.

Mina stjärnor!! Kan tillägga att Yoshi också sprang två individuella lopp på söndagen och de kändes väldigt mycket bättre än lagloppen. Tyvärr en rivning på första hindret i första loppet och en disk i andra loppet. I andra loppet var vi i gott sällskap då det var disk på alla smallhundar. Det var en svår sekvens som vi nog alla plockar med oss hem och tränar på.

Inga kommentarer: