5 juli 2021

Tävlingshelg som heter duga



Vilken otroligt häftig agilityhelg jag har haft. I lördags var jag i Örebro och tävlade fyra lopp med AjAj. Förra helgens kaos var inget vidare för själförtroendet. Den här helgen kändes det så otroligt mycket bättre. Började med ett nollat hopplopp som innehöll någon lite miss som kostade tid. Det räckte ändå till en fjärdeplats och en SM-pinne. Andra hopploppet kändes kanonfint och det kunde vi inte ha gjort så mycket bättre. Andra plats denna gång. Båda hopploppen kändes ganska okomplicerade. Sedan var det dags för agilityklass och här blev det mera utmaning. Men rolig sådan. Det blev ett nästanlopp. Fin känsla men så blev det andra porten i slalom och därefter valde AjAj tunnel under A istället för att ta A = disk. Andra agilityloppet satte vi så himla fint och vi var verkligen det där teamet vi kan vara. Nolla och vinst. Vilken känsla :) Även om det är alldeles för få lopp i benen inför SM den 16 juli så kändes det ändå bra att få det här som genrep. Nu är det bara att hoppas det håller i sig.

På söndagen åkte jag till Ulricehamn och här var det Yoshi som skulle springa fyra lopp och Arya två. I första hopploppet blev det ett snöpligt slalomfel för Yoshi men i det andra slog vi till med en nolla. Tredje plats och en pinne. Därmed har vi lyckats få ihop den första agilitytiteln, nämligen AgHD1. Kuligt :). Första agilityloppet gick fint för Yoshi men även här lite strul i slalom och fem fel. Arya var laddad för det var verkligen evigheter sedan hon tävlade sist så det blev inte jättebra men vi tog oss i mål utan disk. Andra loppet blev ett wow-lopp för Yoshi med vinst och pinne. Magiska kontaktfält i båda loppen gör mig lycklig. Arya gjorde också ett mycket bättre andra lopp men fick lite kontaktfältsfel. Känslan var ändå god :).

På hemvägen stannade vi vid Brahehus och sträckte på benen. Winna, gullfia, tycker livet som agilitypensionär är ganska trist.

Inga kommentarer: