15 juli 2018

Mora - tävlingsdagen

Arya som tävlar klass ett började tävlingsdagen med sina fyra lopp. Först ett agilitylopp som gick rätt ok. Lite galenskap och hoppade kontaktfält men vi kom i mål med 10 fel. Sedan ett hopplopp. Det kändes fint. Fick en fulsnurr på ett ställe där jag inte hann byta som jag hade önskat samt en annan liten snurr innan en tunnel men båda tillräckligt långt från hindret för att inte få någon vägran. Vi gick alltså i mål med 0 fel och vann klassen :).

Sedan sprang vi ett hopplopp till. Hej vad det gick. En liten fulsnurr men återigen utan att det gav några fel så även detta blev nollat och räckte till vinst. Helt fantastiskt! Därmed har Arya fem hoppinnar och kan titulera sig AgHD I Alminas Amazing Turmalin. Glad!! Vi avslutade med ett agilitylopp till men då brann det i hjärnan på lilla vovven så då blev det lite wild and crazy.

När vi efter typ sju timmar var klara med klass ett var det dags för Anna och Azzi. De stackarna hade väntat och väntat i värmen och vi var lite oroliga att Azzi skulle vara helt slut innan hon ens hade börjat. Men den oron kunde vi ha besparat oss. Hon gick så fint, så fint. Vinst i ett hopplopp och tvåa i det andra resulterade i en ny titel även för henne. AgHD II. Grymt bra. Agilityloppen var luriga så där blev resultaten ungefär desamma som för Arya.

Framåt 21-tiden var vi klara och då åkte vi och badade igen. Det var väldigt skönt efter en svettig lång dag. Bra också eftersom vi behövde pigga på oss för att klara vår hemresa på sådär 5-6 timmar. Det kändes helt galet men vi tog oss hem och jag kom i säng vid 05-tiden imorse.

Inga kommentarer: