30 juli 2018

Gagnef (eller egentligen Dala Floda)

Första tävlingsdagen - Första loppet var Aryas hopplopp. En kort trevlig bana med endast 17 hinder. Vi satte den. Vinst för lilla Vargen. Agilitybanan var också en trevlig klass 1-bana och förutom fem fel på balansen gick den riktigt fint. Men de där förbannade kontaktfälten alltså, de är inte ens nära.

Sedan var det dags för AjAj och Winna. Agilityklassen först och där fick Winna fem fel på balansen. De struliga kontaktfälten har smittat av sig till henne. AjAj nollade, kom på sjätte plats och tog en SM-pinne. I hopploppet gick AjAj ut före Winna. Det blev lite Hawaii och till slut missade vi ett hinder = disk. Winna fick aldrig starta då det kom in ett riktigt oväder med ösregn och åska. Efter att ha väntat och hoppats på att det skulle ge sig valde jag till slut att stryka mig. Såg ingen anledning att riskera något på en bana med vattenpölar och risk för åska. Hemma i stugan åt vi gott och hade en trevlig kväll med Uno-spel.

Andra tävlingsdagen - Återigen var Arya först ut. Den här dagen var det regn och åskmuller på morgonen. Jag kände mig tveksam till att starta med anledning av att hon varit så ljudrädd på sista tiden. Vill ju inte att åska ska bli förknippat med agilityn. Just åskan höll sig ganska lugn när det närmade sig vår tur. Däremot spöregnade det. Vi trotsade vädret och körde ändå. Hoppbanan började med ett däck och det kom inte Arya riktigt ihåg hur man gjorde för att hoppa. Hon kröp under flera gånger. Vi blev diskade men när vi till slut tog däcket gick resten av banan som en dans. Superfint. Agilityloppet gick inget vidare, fast när vi hade passerat själva balanshindren så gick faktiskt resten jättebra. Två disk för Arya denna dag alltså.

När det var dags för klass tre hade det slutat regna och var fuktvarmt istället. AjAj gjorde ett jättefint agilitylopp och vi hamnade på tredje plats. Winna hoppade balansen... Även i hoppklassen nollade AjAj och här hamnade vi på fjärde plats. Två SM-pinnar till fixade :). Även Winna gjorde ett jättefint hopplopp men banan var lätt och det räckte inte så långt i resultatlistan. Fint var det i alla fall så jag var nöjd.

Vännerna gjorde också många fina lopp under helgen. Anna och Zoe tog cert och championat i agilityklassen. Så glad för deras skull. Trots att vädret varit lite svajigt har vi haft en toppenhelg. Den här tävlingen räknas till de där som är lite extra.

Inga kommentarer: