24 februari 2018

Väldigt orolig

En alldeles väldigt bra dag vändes till oerhörd oro. Vi började med en liten uppvärmningspromenad i skogen.

Fortsatte till LarsA för två timmars agilityträning tillsammans med Anna. Det blev en bra rolig träning som avslutades med en solig promenad i solen. Så långt allt väl.

Nästa trevlighet var att träffa bästis M. Vi åkte till Ingelsta för att gå i affärer och fika tillsammans. Kunde ha blivit väldigt mysigt men lagom som vi kom dit fick jag ett sms från sambon med bild på en tom söndertuggad tuggummipåse. Googlade och kunde snabbt konstatera att xylitol är väldigt giftigt för hundar även i små doser.

Ringde Valla och de ville att vi skulle komma och kräka hundarna genast. Ringde sambon och vi sammanstrålade hos bästis M. I bilen hade det kräkts rejält i buren där Arya och Elvira satt. Luktade på hundarna och konstaterade att det var Arya som var tuggummitjuven. Fick låna gummihandskar av M och pillade igenom kräkset och fick det till ca 15 tuggummin. Det verkade alltså som om Arya hade ätit alla själv och nu fått upp dem igen.

Ringde återigen till Valla och vi avblåste kräkningarna. Problemet nu är att xylitol tas upp väldigt snabbt av kroppen och risken för förgiftning kvarstår. Hundarna, framförallt Arya, måste hållas under kontroll först och främst de närmaste 12 timmarna men även de närmaste dygnen. Jag är sjukt orolig för det är långt till Strömsholm eller Bagarmossen om det värsta händer.

Som en extra bonus har jag åkt på urinvägsinfektion också :(.

Inga kommentarer: