6 juni 2017

Strängnäs - Aryas första nolla

Det har varit mycket tävlande för Aryas del på sista tiden. Och idag for vi till Strängnäs för att springa tre lopp. Första agilityloppet gick riktigt uselt. Hon var inte alls med på banan, så att säga. Hoppade nästan från nocken på A-hindret kändes det som, hoppade nedfarten på balansen rakt ut åt sidan och var allmänt stökig.

Sedan kom ett hopplopp. Banan kändes helknäpp och jag fick planera in en fulsnurr på ett ställe. Alltså hallå, planera en fulsnurr. Sånt gör man bara inte. Men Arya kändes lugn och kontrollerad, faktiskt alldeles väldigt fin och följsam så vi gjorde fulsnurren ganska fint och vi gjorde resten av banan och ta mig tusan så gick vi i mål utan några fel!! Vårt första nollade lopp. Det var riktigt, riktigt roligt. Det blev en andraplats med pinne och hon fick sin första rosett.

Sista loppet var ytterligare ett agilitylopp. Det kändes klart bättre än första loppet men inte lika bra som hopploppet. Balanshindren behöver vi verkligen träna på för några kontaktfält har vi inte. Sedan gjorde hon en del riktigt fina saker som att fixa slalom i hög fart, som att släppa på ett hopp och en tunnel på rejält avstånd.

Det var en härlig dag och extra härligt att få stå på pallen tillsammans med Anna och Azzi. De hade förresten en grymt bra dag med två nollade lopp som resulterade i vinster och ett lopp med 10 fel som räckte till en tredjeplats. Grattis!!!

Inga kommentarer: