4 maj 2015

Svårt att inte svara upp

Ibland är det svårt att lägga band på sig när det skrivs saker i sociala medier som upprör en. Läste precis en kommentar där någon tyckte att det verkade krävas mycket ideellt arbete på klubben och där hen minsann inte tänkte betala kursavgiften och sedan dessutom vara tvungen att hjälpa till att kratta (städdag). Hen undrade också vad avgiften gick till, allt var ju så slitet.

Sliten kan man ju själv också känna sig efter att ideellt ha hållit kurser, ordnat tävlingar, varit med på städdagar, ordnat med externa instruktörer, målat hinder, haft uppvisningar, skrivit klubbinfo och Gud vet vad på klubben i över 10 år. I synnerhet när sådana kommentarer kommer.

De flesta olika klubbar drivs till största delen av ideella krafter, av klubbmedlemmar. Tyvärr minskar viljan att hjälpa till mer och mer känns det som. Det är alltid någon annan som borde göra.... Och skaran som gör bär ett allt tyngre ok på sina axlar. Till slut finns ingen ork kvar, men då finns heller ingen klubb kvar. Om många hjälps åt blir bördan lättare att bära.

Fy för sådana människor som har så liten förståelse för verkligheten och fy vad arg jag blev!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, jag läste också inlägget och höll på att gå i taket när jag läste vad människan skrev. Ställ upp och hjälp till på era klubbar om ni vill ha en klubb att tävla för och träna på./Lotta