16 maj 2015

Märsta Sigtuna

Tävlingsdags igen. Märsta Sigtuna BK den här gången. Bara två lopp. Man har blivit lite bortskämd med att det åtminstone är tre lopp numera så det kändes lite fattigt.

Vidrig agilitybana. Och då menar jag verkligen vidrig. Jag hade knappast lust att försöka ens. Framförallt inte med Elvira. Bromsagility med svårighet på svårighet uppradade efter varandra. Inte rolig agility.

Men försöka måste man ju. Winna först. Gick förbi gungan, hoppade kontaktfältet på balansen och kom fel i slalom + tidsfel. Jättekul, verkligen.... Nope. Men visst, med totalt 16,20 fel kom vi ändå femma och tog en SM-pinne. Sex hundar i mål av 30 starter och två nollade. Det säger väl en del om svårighetsgraden.

Elvira sedan. Precis som jag visste var det ingen bana för henne. Fel efter fel och när hon hoppade kontaktfältet på balansen tänkte jag ta om. Funderade en stund men körde sedan vidare. Vi kämpade oss i mål med 28,22 fel och hamnade på nionde plats. Nio hundar i mål av 31 starter och endast en nolla. Suck!

Hoppklassen var bättre i alla fall. Tyvärr blev det disk för båda hundarna. Kul dag... Fast summan av SM-pinnar till Sörpingsekipage blev ändå inte illa. Foxy en, Winna en, Grappa en och Elvis två. Endast Viran blev utan :'(

Inga kommentarer: