11 maj 2014

RLD N RLD F RLD A Undimoon Vilda Winna

Det var inget drömväder jag vaknade till. Regn! Drömlikt var det dock att ha sovmorgon en tävlingsdag. Det är ju väldigt synd att vädret ska sätta stopp för det man vill göra, men har man en pudel som verkligen inte gillar blött underlag och som inte är överdrivet förtjust i rallylydnad så väljer man att inte starta en sådan här dag. Att tävla ska vara roligt och trevligt och inte bara en jakt på resultat. Vi väntar alltså till ett bättre tillfälle att göra vår debut i fortsättningsklassen.

Winna är inte alls lika väderkänslig och tycker dessutom att rallylydnad är väldigt roligt. Med henne valde jag ändå att åka till Valdemarsvik. Fick en smärre chock över underlaget som verkligen inte var roligt. Dyngsurt så det plaskade när man gick. Pölar på vissa ställen. Förutsättningarna att ta vårt tredje avanceratresultat kändes inte optimala. Men själva banan var det absolut inget fel på. Ganska snäll men rolig.

Det gick faktiskt över förväntan. Inte alls lika bra känsla som i Söderköping sist, men ändå helt ok. Jag lyckades inte riktigt med att inte huka över henne vilket resulterade i sena sättanden, kanske spelade underlaget in lite grand också. Men vissa saker gick riktigt bra, t ex backa på höger sida. Sedan var sidosteg (till vänster med hunden på höger sida) för första gången med på en tävling. Kul tyckte jag för det kan vi (ännu bättre åt andra hållet) men istället för att sätta sig vid sidan gjorde knas-sheltien en snurr innan hon satte sig. 10p avdrag för fel övning. Suck!

Men trots detta fick vi ihop 82 kvalificerade poäng och jag blev förstås jätteglad. Vi var faktiskt de enda som överhuvudtaget blev kvalificerade. Det innebar alltså klassvinst och jättefina priser. En biabädd, en rallylydnadsbok, ett pipgosedjur, en rosett och en medalj. Extra roligt förstås. Tusen tack för det Valdemarsviks BK. Vi är nu klara även med avancerad-klassen och kan när vi vill flytta upp till mästarklass. Visst låter det häftigt. Mästarklass... :). Fast vi är inte där ännu. Nu måste vi träna.

Årets mål för rallylydnaden är uppnådda med både Winna och Elvira. Det känns väldigt roligt. Nu tar vi paus från rallylydnadstävlandet ett tag (förutom deltagande på KM i början av juni) och satsar på agilityn.

Inga kommentarer: