1 januari 2014

Nyårsfirande

Precis som det brukar vara firades det nya året in med bästa vännerna. Trerättersmiddag förstås med gratinerad hummer till förrätt, oxfilé med hasselbackspotatis, rotfrukter och pepparsås till varmrätt och pannacotta till efterrätt. Precis som det brukar blev vi alldeles proppmätta.

Detta år var vi hos bästis M i Hageby och vid tolvslaget stod vi på deras altan och tittade på en alldeles galen mängd raketer som smälldes av. Plötsligt såg vi att det började ryka rejält med svart rök en bit bort. Nyfikna är vi av naturen så vi gick förstås och kollade vad som var på gång. Det brann!! I ett altantak hos någon som inte var hemma. Många var de grannar som ringde 112 (utan att få svar) och som hjälptes åt att försöka släcka branden. Med brandsläckare och vattenslang lyckades det turligt nog. Och vartefter kom även brankåren (någon hade tydligen fått svar från 112 till slut). Skönt att det gick bra för tusan vad fort branden utvecklades. Det är ett händelserikt område det där ;)

1 kommentar:

Linda sa...

Ibland är det bra att vara nyfiken! Tänk om ingen sett eller brytt sig, då hade ju stackaren kommit hem och inte haft något hus alls kanske...