3 november 2013

En vecka på Kreta

Lördag

Anlände till Chania på Kreta. Kom fram till hotell Grand Bay Beach Resort i byn Kolimpari sent på kvällen så det var rejält mörkt ute. Hotellet verkade fint men det skulle bli spännande att se hur det såg ut i dagsljus.

Söndag

Vaknade till en solig morgon med vacker utsikt från rummet. Hotellet var fint även i dagsljus.

Däruppe var vårt rum.

Solade och badade i höga vågor. Gick en promenad och konstaterade att vårt hotell låg vid världens (Kretas) ände.

Sådär 22-23 grader var det i vattnet.

Måndag

Fint väder igen, men trots att solen värmde var det ganska svalt i luften. Precis som på Cypern förra året gick solen ned tidigt på eftermiddagen/kvällen.

Eftersom måndagen var en helgdag på Kreta var fanns inte så mycket att hitta på så vi gick en promenad i de närmaste och i princip helt igenbommade omgivningarna tillsammans med en av hotellhundarna som vi kallade Kyckling. Egentligen var det Chicko från början men F döpte om den till Kyckling... :)

Tisdag

Varmt och skönt. Sol och bad och sällskap av hotellhundarna. Kändes lite mysigt när saknaden efter de egna vare stor.

Tog lokalbussen till Chania på eftermiddagen. Kul att se lite annat.

Gott med annan mat också även om all-inclusive-maten här är riktigt bra. Underhållning på hotellet när vi kom tillbaka.

Onsdag

Bussutflykt. Åkte längs en slingrig bersgväg (hua vad högt det var) upp över bergen och ner igen.

Kom till en fantastiskt fin strand som hette Elafonissi. Där stannade vi i tre timmar som gick alldeles för fort. Hade gärna stannat lite till.

Åkte vidare med bussen till en by, Elos, för att äta. Väldigt god mat var det och vi alla kände oss sprickfärdiga när vi åkte därifrån vidare mot nästa stopp. En kvinna som sålde lokalproducerade produkter. Jag köpte lite presenter till Winnas hundvakt som gärna ville ha något sådant. När vi kom tillbaka till hotellet var alla trötta. Tänk att man kan bli så trött av att göra så lite. Konstigt!

Torsdag

Förmiddagen tillbringade vi på stranden. Sedan mulnade det lite så vi fixade iordning oss och åkte till Chania igen. Strosade runt i "riktiga" affärer och shoppade lite. Åkte sedan hem och åt på hotellet.

Fredag

Sista dagen började lite molnigt så vi bestämde oss för att ta en promenad upp i bergen. Många höga sådana på Kreta. Till sällskap hade vi två av hotellhundarna, bl a den trogna Kyckling. De var som skyddsänglar och jagade bort allt som de inte tyckte skulle komma nära, framförallt en massa getter.

När vi kom tillbaka igen hade solen tittat fram och några var badsugna. Det var sjukt höga vågor, läskigt höga. Sambon lyckades volta runt och skrapa näsan.

Kvällen på hotellet blev väldigt stillsam. Vi var inte många kvar då flera hade rest hem dagen innan. Det var inte bara för oss det var sista kvällen utan även för personalen då hotellet nu skulle stänga för säsongen.

Vi hade en fin vecka men man kunde kanske ha önskat lite mera liv och rörelse. Hotellet var fint men låg verkligen i obygden. Att hitta resor till värmen på rimligt avstånd under höstlovet är inte helt lätt. Får väl se om vi kanske kan komma iväg någon annan vecka nästa år.

Inga kommentarer: