25 juli 2013

Upplevelsedag

Onsdagen började lite gråmulet och vi packade ihop våra prylar städade stugan och drog iväg från campingen. Vi bestämde att vi skulle köra den östra sidan ner ända till Ölands södra udde. På vägen dit hittade vi en hel del trevliga ställen.

Vi började i Kårehamn, och för de som vill köpa färsk fisk måste det vara ett drömställe. Såg jättegott ut. Sedan fortsatte vi nedåt och nästa stopp blev Lerkaka. Vi fikade och tittade på väderkvarnar...

...och hur man tillverkade lin förr i tiden.

Ett annat jättemysigt ställe vi hittade var Gårdby. Där fanns en gårdsbutik med lite av varje, från mat till kläder och heminredning.

Vi köpte lite godis.

Gården där man kunde sitta och fika var jättemysig. Det här är ett ställe som är värt att stanna till vid. I krokarna hittade vi också till vattnet för att se hur stranden på ostsidan såg ut. Kanske inte lika fin som i Köpingsvik, men väldigt tom på folk. Fast det kanske var det mulna vädret som var orsak till det.

Vi åkte vidare mot Ölands södra udde. Genom hagar med får och kor gick färden.

Fyren Långe Jan tittade vi på och en massa fåglar och sälar. Lite lunch fick vi också i oss.

Och högst där uppe var vi och tittade ut över vidderna. 197 trappsteg var det visst. Det kändes lite i benen.

Kvällen avslutades med Gyllene Tider på Fredriksskans i Kalmar. En superfin sommarkväll där Per Gessle och grabbarna levererade hit efter hit precis så bra som bara de kan.

Inga kommentarer: