23 juni 2012

Om igår

Vi hade verkligen en jättetrevlig dag och kväll igår hos fina vänner i Luddingsbo. Det var ju meningen att vi skulle vara på vårt land, men sedan bestämde vi annat i all hast. Dagen började med sillunch och fortsatte med lekar, fika och jordgubbar, lekar igen, grillning och ännu mera lekar.

Theo tittade på utsikten, som var fin ut mot Asplången.

Hundarna var glada när även de fick smaka lite glass.

Som sagt, vi lekte lite grand:)

Och kartongleken var det ingen som förstod från början och ingen var speciellt entusiastisk till att prova, men när vi väl gjorde det blev den succé. Man skulle lyfta upp en kartong från golvet med munnen. Man skulle alltså böja sig ner på valfritt sätt men fick inte ha några andra kroppsdelar än fötterna i golvet. Vartefter rev man bort ett varv på kartongen så den blev mindre och mindre och det blev alltså svårare och svårare att få tag i den. Till slut var vi fyra kvar som fick dela på vinsten. Vi lyckades alla få upp kartongen med minsta möjliga kant och körde utslagning med att plocka upp en penna från golvet (med munnen alltså). Alla fyra lyckades med det också så vi fick alltså konstatera att vi var lika smidiga allihop. Prova det om ni kan, att plocka upp en penna från golvet med munnen och inte få ha någon annan kroppsdel på golvet än fötterna!!

Vi tände en rislykta och tänkte på nära och kära som inte kunde vara med oss. Det blev dock lite hysterisk för det tog lång tid innan den ville lyfta och sedan var vi livrädda att den skulle rasa ner i skogen och starta skogsbrand.

Men till slut kom den iväg ordentligt och slocknade högt upp i natthimlen.

Inga kommentarer: