19 maj 2012

Jönköping

Tävlingsdags och sovmorgon. Det hör inte till vanligheterna. Sandra kom hit kl 10 och då drog vi iväg till Jönköping. Om vi hade vetat hur långsamt det gick där hade vi kunnat stanna hemma minst två timmar till... Men det är ju alltid trevligt att träffa trevliga människor och titta på fin agility. Dessutom var det fantastiskt fin miljö runt omkring med Vättern alldeles intill.

Det började lite läskigt dock när det visade sig att de hade kontroller på hundarnas papper vid entren. Jag hade med mig Winna, men inte hennes papper. Hade inte haft en tanke på det. Men det löste sig. Vi smög liksom lite vid sidan som om vi redan hade passerat där flera gånger så det var ju tur. Hade inte varit jättekul att inte få ta in henne på tävlingsområdet.



Vi började med agilityklassen och fick fel redan på tredje hindret. Efter det var Elvira klistrig som tusan så loppet gick inget vidare. Tror vi fick 10 fel och säkert en del tidsfel men egentligen borde vi ha haft minst 20.



I hopploppet gick det bättre. Dock tjuvstartade hon vilket gjorde att starten blev mycket sämre än planerat och där tappade vi en hel del tid. Resten av loppet var som vanligt lite svajigt men det gick och vi nollade. Vi hamnade faktiskt på 6e plats och tog en SM-pinne. Den första för säsongen. Kul. För Sandra blev det ett nollat lopp och ett diskat. Det blev en lång men mycket trevlig dag för oss. Sandras och Frejas lopp kan ni se på filmerna nedan.
Hopp
Agility

Vi avslutade dagen med en promenad nere vid Vättern. Jättefint.

Just ja, det hände faktiskt något riktigt otäckt. En person och hennes hundar föll utför ett stup ner mot Vättern. Turligt nog var det sand och inte klippor längs med stupen. Som jag förstod det så skadade hon sig inte men både polis, ambulans och brandkår var på plats. Bilden nedan visar stupet men som vanligt kan en dålig bild inte visa hur det verkligen såg ut.

Inga kommentarer: