9 oktober 2011

Frost och tävling

Vaknade till en frostig morgon. Höstens första. Men vädret var fint i alla fall. Tur det för att anordna tävling när det både är kallt och dåligt väder är inget vidare. Det här var alltså säsongens sista tävling på Söderköpings BK. En inofficiell med två hopplopp och ett agilitylopp. Anledningen till arrangemanget var att en av våra medlemmar har utbildat sig till tävlingsledare och det här var hennes examensprov.

Första hopploppet var av enklare karaktär utan något slalom. En del handling var det i alla fall så det var riktigt roligt. Elvira gick som ett spjut och vi gjorde ett superlopp. Vinst!

Andra hopploppet var klart mycket svårare. Absolut inte omöjligt på något sätt men helt klart mer krävande än det första. Det började bra men med lite för hög fart in i slalom lyckades vi dra på oss 5 fel. Sedan fick vi faktiskt en rivning också där jag förmodligen krävde en alltför snäv sväng av henne. Rivningar är inget som hör till vardagen så jag lägger ingen stor vikt vid den missen. 10 fel och en fjärde plats blev resultatet.

Sista loppet, agilityklass den här gången, innehöll också en hel del svårigheter. Tunnel både under balansen och under A-hindret. Perfekt att träna på men svårt för en del av nybörjarna. Elvira var inte speciellt rolig i det här loppet. Hoppig och skuttig, trött kanske, så det blev 5 fel för kontakt. I övrigt inga hinderfel. Resultat = 5 fel och vinst.

Det bästa var att vi vann foder från Specific. Det har nämligen visat sig att min kräsna lilla Elvira verkligen gillar det fodret. Inte en enda gång har hon lämnat någon mat kvar i skålen sedan vi började med det. Theo gillar det också, men han gillar å andra sidan vilken mat som helst så honom kan man inte använda som måttstock på vad som är gott eller inte:).

Arrangörsmässigt kändes det lite trögt idag. Det var en himla massa strul med skrivaren så vi fick inte ut resultatlistorna som vi skullle. Vi löste det till slut, men det är så tråkigt när det tekniska inte funkar som det ska. Sedan tycker jag inte att det blir särskilt bra när alla går banvandring samtidigt för när man sedan ska köra klasserna har man ingen tid mellan dem. Det vill man gärna ha, i alla fall i sekretariatet, för att hinna kolla av resultaten, skriva ut resultatlistor, byta funktionärer etc. Det får vi tänka på till nästa gång.

Inga kommentarer: