5 augusti 2011

Paddlat kajak

Äntligen var det dags för den efterlängtade kajakpaddlingen. Tanken var att vi skulle åka idag, tälta en natt och komma hem imorgon. Tyvärr hade väderleksrapporten lovat regn hela lördagen så vi valde att bara paddla idag istället.

Glada i hågen träffades vi i Tyrislöt för att hyra kajaker.

Bara att bära ut dem till bryggan där det gällde att ta sig i dem utan att välta. Vi fick en stadig bra kajak så det kändes fint.

Utsikten från bryggan var fin.

Det blåste en hel del när vi var ute på öppet vatten men inomskärs var det ljuvligt. När vi började bli hungriga gick vi i land på Yttre Olsön. Det var underbart fint.


Vi fikade, grillade korv och bara njöt av livet några timmar.

Någon var rastlös och passade på att prova enmanskajaken som var rejält mycket ostadigare.

Andra passade på att utforska ön lite grand. Längst ut på klippan syns de som några små prickar. Därifrån kunde man hoppa i vattnet och simma en sväng.

Sedan var det dags att ge sig iväg igen. Sambon poserar med vår kajak vid namn Necky.

Så här glad blir man av att vara ute och njuta av den finaste natur som finns när vädret är som bäst och inget är bättre än svensk sommar.

Alla lika glada.

Efter en tuff paddlingstur hemåt där vinden piskade på rejält var vi alla ganska trötta i våra ovana kroppar. Men vad gör det om man är trött i kroppen. Vi har haft en av de bästa dagarna på hela sommaren. Jag hade nästan glömt hur mycket jag älskar att vara ute i skärgården. Självklart kommer vi göra om det här och förhoppningsvis kan vi även få till en övernattning då.

Inga kommentarer: