28 september 2009

Promenad som inte blev mycket till promenad

Kände för lite sällskap på kvällens hundpromenad och åkte till vännen Maria i Hageby. Det började bra med en sväng längs med Vrinneviskogen. Bestämde mig för att låta Elvira gå lös eftersom vi inte såg några andra runt omkring oss. Tänkte dock tanken på att det finns ganska mycket harar i Norrköping...

Det tog inte många minuter innan jag fick syn på en hare på ett fält intill oss. Sa åt Elvira att stanna och skulle precis koppla henne när hon också fick syn på den. Svisch så var hon borta. Jag ropade och visslade men hon drog iväg som en avlöning in i skogen efter haren. På avstånd kunde man sedan se henne fara fram och tillbaka, ut och in i skogen. Under tiden ringde Marias telefon och en kvinna meddelade att hon hade hittat deras katt som varit bortsprungen sedan de flyttade för två månader sedan. Visst, vi kunde komma med en gång, skulle bara fånga den galna hunden först:).

Efter en stund kom Elvira tillbaka och vi gick raskt till bilen, åkte till Ektorp och fångade in katten. Den fick åka i Elviras bur tillbaka till Hageby och när vi sedan kom hem till Maria vågade vi inte öppna buren för att ta ut katten ifall den skulle få panik och rymma igen. Det blev alltså till att lyfta ut den tunga buren och bära in den i deras hus. Där kunde vi sedan släppa ut katten som inte verkade helt lycklig över situationen. Hoppas nu bara att de kan få den att trivas i deras nya hem. Efter det här lilla äventyret var det dags för mig och Elvira att åka hem igen. Ingen långpromenad alltså:).

2 kommentarer:

Carina o Co sa...

Elvira var säkert nöjd och tyckte att det var en toppen promenad ;-)

Maria sa...

Ja, men hon hade nog gärna "promenerat" lite till om hon fått bestämma;)