20 december 2008

Trist, trist, trist :-(

Var hos veterinären igår igen eftersom Theos små sårskorpor ännu inte har försvunnit helt. Den här gången tyckte veterinären ändå att det var bäst att behandla mot rävskabb. Det är ju trots allt möjligt att det är det. Han fick en dos igår och ska behandlas igen om fyra veckor ifall han svarar på behandlingen. Det går tydligen att ta ett blodprov för att säkerställa om det verkligen är rävskabb men enligt vet var det väldigt kostsamt så vi kom överens om att behandla och se om han svarar istället.

Om det här hade hänt när som helst annars hade det inte lett till några särskilda problem, men nu innebär det att vi inte kan ta hem Elvira (vår nya hund) under jullovet:-(. Gissa hur ledsen jag är för det. Som vi har längtat efter den 27 december när hon skulle komma hem till oss. Nu får vi skjuta fram det ytterligare någon månad.

Dessutom innebär det att vi inte kan ha Theo med oss på julafton som vi ska fira hos min bror. Han har också hund och den vill vi ju inte smitta. Får se hur vi ska lösa det på bästa sätt. Det känns ju inte direkt roligt att han ska ligga ensam hemma större delen av dagen.

Tråkigt också att det inte blir någon agilityträning hos Annette på söndag som planerat. Jag hade åtminstone tänkt åka med Stella, men nu har Annettes hundar fått hosta så då blir det inget av med det heller. Vi ska istället träffas på klubben och ställa undan agilityhindren för vintern. Ingen möjlighet att träna där heller alltså.

1 kommentar:

Anonym sa...

Fy vad tråkigt att du inte får hemma Elvira.
Jag tror inte att Theo har rävskabb...Hundar med rävskabb kliar och river sönder sig så det blöder oftast.
När Kajsa var som sämst och hade rivit sönder sig under armarna tyckte veterinären att vi skulle behandla henne för rävskabb.
Det hjälpte inte och jag är övertygad om att det inte gör det på Theo heller.
Vi syns imorgon
Kram
Carina & Co