30 juli 2024

Simmat

Någon eller några gånger varje år brukar jag åka ner till badet här i Söderköping och simma. Idag var det fint väder och jag var badsugen så nu var det dags. Jag simmade 1200 meter och låg och solade en stund. Jätteskönt!

Torsång - Surahammar - Eskilstuna - Stora Sundby - Hem

Vi tittade oss runt lite mera i Torsång innan vi for vidare. Nästa stopp blev i Surahammar. Vi körde mot en badplats för att stanna och äta lunch. Tyvärr fick inte hundarna vara vid badet så vi blev inte långvariga.

Färden gick vidare mot Eskilstuna där vi skulle titta på en bil åt sonen. Den visade sig dock vara såld när vi väl kom dit. I Eskilstuna hade de dock ett väldigt bra ställe för att tömma gråvatten och toa, så någon nytta blev det med den avstickaren.

Nästa stopp på hemresan blev vid Stora Sundby slott. Eftersom det är väldigt fint att gå där passade det bra med hundrastning. Den promenaden blev lite väl spännande när vi förutom att titta på fåglar, hjortar och mufflonfår även råkade komma väldigt nära en grävling. Jag skrek och grävlingen sprang. Vi vände snabbt och gick tillbaka samma väg som vi kom. Men förutom det så gick allt bra :). Efter det var det bara sista sträckan kvar innan vi var på hemmaplan igen.

Torsång

Efter tävlingen åkte vi vidare med husbilen. Vi hamnade i Torsång. En gullig bygd med massor av vatten runt omkring. Vi gick en lite sväng med hundarna innan vi tog kväll.

Agilitytävling i Gagnef, Dala-Floda - Yoshi agilitychampion

I fredags åkte vi med husbilen till Dala-Floda för två dagars agilitytävlande. Vi ställde husbilen i Snöås där vännerna hade hyrt den "vanliga" stugan. Lördagens tävlande resulterade i två diskade agilitylopp för Yoshis del och ett hopplopp med fem fel. Ett av agilityloppen var ett nästanlopp som var riktigt fint men så blev det ett hinder från fel håll precis på slutet. Det var lite oturligt. Kungen fick till ett nollat lopp i agilityklass 1 som gav en andraplats och pinne. I hopptvåan blev det en oturlig miss som gjorde att vi diskade oss på ett för övrigt riktigt fint lopp. Jag fick också springa ett hopplopp med Frazze och det gick så fint förutom en endaste liten femfelare i slalom.

På kvällen drack vi pinnbubbel och åt god mat. Yoshi tyckte nog att även han kunde få smaka lite.

Söndagen började med Kungens två lopp. I agilityklassen gick han ur sista pinnen i slalom och sedan tyckte han att gungan var läskig och hoppade av åt sidan. I hopploppet gick det bättre och vi vann och tog hans första pinne i klass 2. Jättekul! Jag sprang också ett lopp med Lizzie (10 fel) och ett med Frazze (disk).

På eftermiddagen blev det Yoshis tur och faktum är att vi kom i mål i alla tre loppen utan disk :). Bara det var en vinst i sig. I ett hopplopp fick vi fel i slalom som också gav lite tidsfel. Det andra hopploppet nollade vi och hamnade på en sjätteplats.

Och så var det helgens allra sista lopp, en agilityklass. En ganska lätt bana som vi satte utan fel. Vi kom på andra plats bakom en norska. Jag var säker på att hon skulle ta certet men när vi kom på prisutdelningen visade det sig att hon var fullcertad så det gick till Yoshi. Min lycka var total. Det var hans tredje cert i agilityklass så därmed blev han också agilitychampion. Oj, oj vilken glädje. Jag är så oerhört stolt över min duktiga kille! Vi behövde verkligen få med oss lite agilitylycka då vi har haft en hel del stolpe ut ett tag. Men nu är vi på gång igen :) Om jag då ska presentera honom med titlar så blir det nu RLD N, RLD F, AgD I, AgHD I, AgHD II, SE AgCH Shelteam Black Pontiac, min svartvita stjärna!!

26 juli 2024

Yoshi 6 år

Min älskade fina svartvita pojke fyller 6 år idag 💙 Hurra för Yoshi 🥳🥳

24 juli 2024

Dag 11 - Kalmar - Söderköping

Innan vi for hemåt åkte vi till Kalmar. Där tittade vi på en utställning med sandskulpturer. Fantastiskt vad fint det går att forma sand!

Vi strosade runt och tittade på slottet, gick längs hamnen och passade även på att äta lunch från en food truck. Vi sa hej då till C och N och åkte sedan hemåt. Det kändes riktigt tråkigt faktiskt. Vi hade en härlig semester tillsammans och tog dagarna som de kom. Inget planerat i förväg, precis som det ska vara när man är på husbilssemester. Vem kunde ana att vi skulle uppleva så mycket av Småland liksom :)

Väl hemma var hundarna väldigt nöjda och glada och de njöt av att vara på tomten. Sambon började med att ta sig an gräset som hade växt sig högt :).

Dag 10 - Bilkyrkogården - Åsnens Nationalpark - Lessebo

Vaknade till ännu en solig och varm dag. Vi var inte sugna på att stanna kvar på Mjölknabben utan packade ihop och for till Bilkyrkogården i Ryd som låg i närheten. Helt sjukt att ha en massa gamla bilvrak liggandes i skogen om jag får tycka :) I vilket fall konstaterade vi att det var ganska skönt i skogen så vi bestämde oss för att åka till Åsnens nationalpark trots allt.

Det var fint och vi gick några korta leder. Ella kändes hängig och jag blev rädd att det var för varmt ändå. Men vatten, godis och svalkade tassar och mage gjorde susen. Hon fick ändå hänga en del på armen för säkerhetsskull.

Vi åkte vidare och hamnade på en camping i Lessebo. Inget fel på den och skönt att slippa alla blinningar. Men been there done that som man brukar säga. Det var även sista kvällen på vår gemensamma semester med Bästis C och N. Det kändes trist även om det också skulle bli skönt att komma hem ett par dagar.

Dag 9 - Mjölknabbens camping i Urshult

Vi lämnade Nogersund med en tanke om att uppleva Åsnens nationalpark. Vi hade siktat in oss på en ställplats i närheten men när vi väl kom dit var den inte så intressant och vi förstod varför den aldrig hade varit full :). Vi vände och ställde oss istället på Mjölknabbens camping i Urshult. Ännu en liten camping vid en sjö i Småland.

Den här dagen var det jättevarmt och det var inte att tänka på att gå på tur i nationalparken. Väderappen hade visat molnigt väder men så blev det icke. Vi valde att bada istället. Vi gjorde ett försök att ha hundarna med vid badplatsen. Ella skötte sig så fint, men Yoshi skällde tyvärr på det mesta och tjatade om att få bada. Vågade inte riktigt det då vattnet såg lite grumligt ut. Jag är oerhört tacksam att vi har ac i husbilen så det går att lämna hundarna där en liten stund om jag och sambon händelsevis vill bada tillsammans någon gång.

Sådär på landsbygden var det en massa flygfän som bromsar och blinningar och det var inte mysigt att sitta ute på kvällen.

Dag 8 - Nogersund - Hanö

Från Ellas uppfödare (som bor några mil från Nogersund) fick vi tips om att besöka ön Hanö. Dit gick det färja från Nogersund och vi bestämde oss för att ge oss iväg på den turen. Det var ett riktigt bra val! Ön visade sig alldeles ljuvligt fin och jag tror vi hann med att se det mesta.

Allt från otroligt vacker Avenbokskog med mossklädda stenar i mängder till vindpinade landskap som nästan liknade fjällmiljö. En fyr med omgivning av hänförande utsikt, Bönsäcken - en stentunga ut i vattnet.

Engelska soldaters gravplats, drakmärke, grottor och dessutom en god lunch på en restaurang i hamnen. Åker man till Nogersund rekommenderar jag definitivt en tur även till Hanö.

Tillbaka vid husbilarna var vi ganska trötta hela gänget och det blev en stunds vila. Grillkväll och klättring längst ut på ställplatspiren avslutade kvällen.

När vinden inte piskade så hårt och man hade en av de finaste ställplatserna med utskikt mot vattnet och dessutom hade upplevt Hanö reviderade jag min åsikt om Nogersund och höjde den till en väldigt fin upplevelse väl värd ett besök :)

23 juli 2024

Dag 7 - Bergkvara - Kristianopel - Nogersund

En solig dag som började med bad för oss alla. Riktigt skönt. Vid lunch lämnade vi Skeppevik och åkte vidare söderut mot Kristianopel. Vi stannade till vid den där häftiga skogen med sanddyner men det var för varmt för att det skulle vara skönt att promenera. Blev bara en kort sväng för att visa C o N. Vi åkte in i Kristianopel men det var så himla mycket folk och svårt med parkering för våra två husbilar så vi struntade i att stanna. Vi hade ju varit där tidigare så det var inte så viktigt.

Istället for vi vidare mot Nogersunds hamn, en ställplats utanför Sölvesborg. Där blåste det galet mycket så vi fick sitta inne och äta middagen. Fint litet samhälle nära hamnen att strosa runt i. Fin ställplats men min första känsla var att den var lite väl "turistig" för min smak.

Dag 6 - Skeppeviks camping i Bergkvara

Vi stannade en heldag på Skeppevik. Fint väder om än lite blåsig. C o N badade men inte jag eller R. Hundarna fick däremot bada lite. Campingen var fin med stora gräsytor. Skönt att inte ligga tätt, tätt. Även hundarna gillade de stora grönområdena så de fick möjlighet att röja runt och springa av sig. Det känns som rätt val istället för Öland. Fint stugområde intill med många sommarstugor att gå runt och titta på. Mysig kväll med grill och yatsy. Livemusik från campingens restaurang 😃.

Dag 5 - Törestorp - Kalmar - Bergkvara

Vi fick en alldeles ljuvlig morgon och förmiddag på Törestorp. Vi badade allihop och kunde sedan ligga på bryggan och torka i solen. Typ första gången för året att "sola". Tyvärr hade SMHI rätt i att det skulle komma regn vid sådär 13-tiden. Annars hade jag gärna stannat längre där. Men vi packade ihop och lämnade den fina lilla campingen. Hit återvänder jag gärna!

Resan gick i spöregn mot Kalmar. Vi åkte till köpcentret i närheten av Ölandsbron och fördrev lite tid i affärer. Vi hade en tanke om att kanske åka till Öland, men valde istället att åka söderut mot Bergkvara och Skeppeviks camping. Regnet slutade lagom när vi kom fram och det slutade med en fin kväll.

Dag 4 - Kosta och Törestorps camping i Vissefjärda

Började dagen med en skogstur på ca 5 km. Sedan duschade vi och fixade till oss och åkte till Kosta outletcenter. Köpte två par skor och en funktionstisha. R handlade också några grejor. Köpa glas och porslin var inte att tänka på. Sånt har vi inte plats för 😂.


Åkte vidare mot Törestorps camping i Vissefjärda, vilken visade sig vara en riktig pärla. Kan hända spelade vädret in 😃. Det blev en sådan där kväll att leva länge på. God mat intogs med utsikt över vattnet. En stilla solnedgång så vacker att man blev alldeles glad i hela kroppen.

Dag 3 - Eksjö och Kosta

Från Bunn gick färden vidare mot Kosta. På vägen stannade vi i Eksjö, känt som Trästaden, och tittade runt där. Det var fint, lite som hemma i Söderköping :). Vi stannde också till i Vetlanda men där var det för att handla. Väl i Kosta ställde vi oss på ställplatsen Kosta Lodge. Fina fräscha faciliteter även här. Även fina leder att gå. N fixade wok till middag vilket uppskattades mycket!

Dag 2 - Bauergården i Bunn

I Bunn gick vi en vandringsled som hette Fabrikören + lite andra vägar runt omkring. Just den leden var inte mycket att skryta med och man fick ingen Bauerkänsla i skogen. Men det fanns ett utegym vid ställplatsen som vi passade på att använda och det var riktigt roligt. Vi badade sedan i sjön och bastade en liten stund. För damernas del blev det en väldigt liten stund för bastu är kanske inte vår grej riktigt :)

Efter en stunds vila kom det utlovade regnet. Förutseende nog hade vi bokat bord på restaurangen och det passade ju perfekt. Vi avslutade kvällen med att spela Yatzy :). Bauergården hade väldigt fina och fräscha faciliteter. Vi passade till och med på att tvätta kläderna som blivit svettiga efter förmiddagens utflykt.

Husbilssemester 2024 - Dag 1 - Torpön och Bauergården

Bästis C och N gav sig av en dag tidigare än oss men fick tyvärr problem med sitt kylskåp som inte ville fungera på gasol. Det innebar ett stopp för dem på verkstad innan de kunde ge sig iväg mot vår första anhalt. Då passade vi på att åka till Torpön utanför Tranås för att se hur det såg ut där. Det var en lång och slingrig väg för att ta sig dit om man inte valde att åka färja. Men väl där visade sig en camping så såg väldigt trevlig ut samt några ställplatser som kanske inte låg lika fint. På plats fanns också restaurang, höghöjdsbana, båtuthyrning, bad och leder att gå. Hit ska vi helt klart åka vid ett annat tillfälle. På vägen därifrån stannade vi vid en fin rastplats intill vägen och avnjöt lunch med fin utsikt över sjön.

Sedan for vi vidare mot Bauergården i Bunn. Det ligger en liten bit från Gränna. Där fick vi en fin kväll med grillning och spel.

12 juli 2024

Ingen kanonstart

Började semestern med gallstensont i magen. Inte jätteont men ändå inte roligt. Eftersom jag blir lite restriktiv med vad jag stoppar i mig när jag har ont ville jag inte dricka cola och då medförde det att jag mådde dåligt av det också 😅.

Men nu mår jag bättre och passar på att avgifta mig från colan. Dag 3 utan! Heja mig 😂

Yoshi tycker det där med löptik är lite jobbigt. Hon är ganska klängig på honom 💕

9 juli 2024

Semesterdags

Årets härliga sommarsemester är här. Jag har inte direkt hunnit längta efter den eftersom vädret har varit ganska skruttigt, men skönt ska det bli ändå 😍

Vad gör man för att fira in semestern då? Jo man åker till klubben för att träna med hundarna. Så värst mycket träning blev det dock inte. Mest bära hinder för att kunna klippa gräset. Och så äntligen kunde vi flytta över hindren till vår renoverade plan och även flytta staketet så vi fick tillbaka lite större yta.

Vi byggde en rolig hoppbana och jag sprang den två gånger med Yoshi och två gånger med Kungen. Ella fick ingen träning men fick leka med Kungafamiljen. Mer hann vi inte idag.

Hoppas nu banan får stå kvar någon dag eller två så vi får träna lite mer på den.

3 juli 2024

Blommor och lunch

Idag började 50%-rean på Lundby blommor och jag var där redan när de öppnade. Jag och väääldigt många andra 😂

Det blev blommor till mig och till dottern och även till min mor som ville ha en ampel. Nu ryker penséerna 😜

Sedan blev det lunch med fd kollegan. Den här gången tog vi den årliga räkvåfflan på Färgaregården. En liten promenad längs Åbackarna hann vi också med.

Därefter till mamma med blomman och lite prat. Och så åkte jag och hundarna till klubben för träning.

Det har gått i ett kan man säga 😃

8 månader

Idag försökte vi oss på en månadsmätning av Ella, men jag vet inte hur vi fick till det för nu var hon mindre än sina tidigare 29 cm 😅. Vikten ligger stadigt på 3,6. Pälsen växer så man undrar hur mycket det ska bli egentligen. Den känns fortfarande väldigt mjuk och valpullig.

Hon är så go och väldigt enkel att ha att göra med. Under SM-helgen var hon med och tog det mesta med ro. Så trygg och fin. Hoppas det fortsätter så 💕

1 juli 2024

Ella löper

Den lilla fina guldiga pälstussen har blivit stor och löper för första gången. Hon blir 8 månader om två dagar. Det känns tidigt, hon är ju bara en liten valpis ❤️. Men när jag googlar kan jag konstatera att det är alldeles normatl :)

Laget före jaget ❤️

Det känns alltid lite tomt när SM är över. I år känns det mycket mer än så, det känns oerhört tomt, ledsamt och vemodigt. En fantastisk agilitylagsaga är till ända. Laget före jaget, namnet på vårt lag och vårt motto. Så oerhört mycket roligt vi har haft tillsammans. Så många resor, så mycket skratt, en del tårar och så mycket kärlek och gemenskap.

Under förra årets blev Anna tvungen att kasta in handduken pga skada och har därefter inte kunnat komma tillbaka. Fina Camilla fick komma med istället. I år sprang AjAj sitt sista SM och nu går han i pension. Pia har bara L/XL-hundar och har därmed ingen efterföljare. Själv känner jag mig tveksam till att köra lag just nu då jag och Yoshi behöver lite tid att hitta tillbaka till agilitysamspelet.

Det går inte att få tillbaka det fantastiska vi har haft tillsammans i Laget före jaget, men jag är lyckligt lottad som har fått dela allt detta roliga med fina vänner och underbara fyrbenta älsklingar. Livet bjuder förhoppningsvis på nya utmaningar, nya glädjeämnen och fortsatt fin vänskap ❤️

Agility-SM i Stenungsund

I torsdags for vi till Stenungsund för 2024 års agility-SM. Vi kom fram till arenen precis i tid för veterinärbesiktningen. Det var nog den mest "försiktiga" besiktning jag någonsin har varit med om. De tittade bara på hundarna i ansiktet utan att nudda dem och så tittade de på hur de rörde sig i trav. Det skulle nog till något riktigt rejält för att inte gå igenom den besiktningen. Men, men, vi var alla glada att det gick bra.

Det blev dags att sätta upp tältet. Ett smärre kaos hade uppstått då antalet tältplatser var alldeles för få vilket innebar att när vi kom (vilket var ganska sent) slog folk upp tält på andra ställen än det var sagt från början och vi lyckades få en toppenplats :)

Stugorna vi skulle bo i var små men gulliga. De hade varken toa, vatten eller kylskåp och det var ganska långt till servicehuset. Catharina hade en egen stuga och jag delade med Pia. Vi trodde nog inte det skulle bli någon vidare nattsömn men otroligt nog sov vi hur gott som helst, alla tre nätterna, även den första när det var typ 180 grader varmt :). Läget på campingen var kanon med fina miljöer och bara några minuter med bil till arenen.

Tävlandet i fredagens hopplagklass gick väl inte så jättebra. Yoshi och jag diskade oss. Det kändes väldigt onödigt men ibland förstår man inte riktigt varför det blir som det blir. Det började så bra, men sedan sprang han på utsidan av en tunnel, vilket var helt obegripligt. Sedan löste vi den del som kändes klurigast men så sprang han förbi ett hinder och jag hann inte fånga honom innan nästa. Där var jag förmodligen lite otydlig med att säga att han skulle hoppa. Sedan diskade sig även Camilla med Tyzon och då var laget alltså borta. Catharina och Nellie nollade och Pia och AjAj diskade sig (men hade säkerligen löst det om det hade gällt något).

Lördagens agilitylagklass gick i alla fall lite bättre. Yoshi och jag tog oss i mål med 10 fel för en vägran och en hoppad gunga. Klart bättre än disk :). Camilla och Tyzon fick med sig fem fel och så även Catharina och Nellie. AjAj råkade springa in i en tunnel istället för att ta A-hindret, men han sprang så lyckligt resten av loppet. Det var en fröjd att se hans glädje.

Resten av tiden har vi tittat på massor av fin agility och hejat oss hesa när vänner eller andra duktiga ekipage har sprungit. Det var så roligt att se finalerna och tårarna rann ibland när man blev rörd av fina insatser. Lite sigthtseeing hann Pia och jag med också. Vi hade inte varit på Tjörn eller Orust tidigare så det kändes som något vi inte ville missa. Men tyvärr hade vi lite för kort om tid för att verkligen hinna uppleva dessa ställen. Det var även lite kort om tid för det mysiga umgänget vi brukar få till med god mat och dryck. Men roligt har det såklart varit både att få delta och att få vara på plats och titta och känna mästerskapsspänningen.