24 juli 2024

Dag 8 - Nogersund - Hanö

Från Ellas uppfödare (som bor några mil från Nogersund) fick vi tips om att besöka ön Hanö. Dit gick det färja från Nogersund och vi bestämde oss för att ge oss iväg på den turen. Det var ett riktigt bra val! Ön visade sig alldeles ljuvligt fin och jag tror vi hann med att se det mesta.

Allt från otroligt vacker Avenbokskog med mossklädda stenar i mängder till vindpinade landskap som nästan liknade fjällmiljö. En fyr med omgivning av hänförande utsikt, Bönsäcken - en stentunga ut i vattnet.

Engelska soldaters gravplats, drakmärke, grottor och dessutom en god lunch på en restaurang i hamnen. Åker man till Nogersund rekommenderar jag definitivt en tur även till Hanö.

Tillbaka vid husbilarna var vi ganska trötta hela gänget och det blev en stunds vila. Grillkväll och klättring längst ut på ställplatspiren avslutade kvällen.

När vinden inte piskade så hårt och man hade en av de finaste ställplatserna med utskikt mot vattnet och dessutom hade upplevt Hanö reviderade jag min åsikt om Nogersund och höjde den till en väldigt fin upplevelse väl värd ett besök :)

Inga kommentarer: