31 augusti 2024

Hunnit en hel del

Den lediga lördagen blev full av aktivitet. Vi började med att hämta sonens bil i Norrköping för att kunna göra iordning den inför eventuell försäljning. Sonen är sjuk så han kunde inte hjälpa till.

Medan sambon tvättade bilen städade jag uterummet i dotterns hus (ja, igår blev de husägare, hon och pojkvännen). Själv var hon i Uppsala på dop.

Sedan var jag en sväng på Gästabudet här i Söderköping och köpte ett kaninskinn. Ska göra lite leksaker till Ella, tänkte jag.

Därefter visning av bilen som faktiskt blev såld. Så nu är sonen billös för första gången sedan han tog körkort 😊. Flickvännen har bil så de tror det räcker med den. Vi får väl se…

Sambon åkte till landet och klippte gräset och när han kom hem gick vi gemensamt på gästabudet en stund. Sedan var vi ganska trötta 😮

29 augusti 2024

En ny tid

Det Àr tomt i svÀrmor och svÀrfars hus. Det kÀnns vemodigt. I mer Àn 30 Är har jag fÄtt vara delaktig i en massa trevligheter dÀr. Det Àr givetvis inte slut pÄ de trevligheterna men de blir i ett annat format framöver.

Imorgon börjar en ny era i huset. VÄr dotter och hennes pojkvÀn tar vid. Snart fÄr huset en annan touch, men i grunden stÄr det stadigt och jag hoppas de ska trivas lika bra dÀr som svÀrmor och svÀrfar har gjort.

26 augusti 2024

Firande, Stegeborg, hustömning

Det var egentligen inte läge för en husbilstur i helgen men vi lyckades få till en övernattning i Stegeborg tillsammans med Bästis C och N. Det är perfekt att ha så nära till en så bra ställplats 😍.

Det blev en finfin lördagseftermiddag och kväll och jag var så glad att vi kom iväg.

Förutom det hann vi under helgen med att fira min bror och brorson som båda har fyllt år. Vi hjälpte svärmor och svärfar med det sista i huset så det blev tömt och redo för städning.

Vi hann också med att gå på våffelkalas och till och med att åka till klubben och träna hundarna. Vilken helg va! Fullt ös.

19 augusti 2024

KvÀllstid

Njuter av fina kvällar nu när jobbdagarna är långa 💕

Söndag

Vi fick en fin söndag i Tyrislöt. Först en tidig morgonpromenad när de flesta låg och sov. Jag kan tycka det är jobbigt att vakna tidigt när vi är lediga men ibland är det den finaste stunden på dagen när jag och hundarna strosar runt i lugnet och tystnaden 💕. Sedan kan man ju lägga sig en stund igen 😃

Tillsammans med sambon gick vi en liten vandringsled och när vi kom tillbaka igen passade jag på att bada. 18 grader i vattnet var det enligt någon annan badande. Lite kyligt men uppfriskande 😃.

Tanken var att sambon skulle ta en bild när jag badade men det var tydligen för avancerat för när jag skulle titta på bilden fanns det ingen där 😂😂

På kvällen var jag på klubben och tränade. Det blev en bra och rolig träning. Jag har börjat introducera slalom för Ella och hon är väldigt snabb att lära sig. Yoshi fick klura på en hel del svårigheter men även han löste dem med bravur. Och Kungen jobbade också fint.

17 augusti 2024

Tyrislöt

Efter att vi varit hos svärmor och svärfar åkte vi med husbilen till Tyrislöt.

Det gäller att njuta av sommaren så länge det bara går 😍

Söderköping 😍

Morgonpromenad hemma i fina Söderköping. Det är väl inte konstigt att man tycker så mycket om att bo här đŸ„°

Halva dagen var vi hos svärmor och svärfar för att hjälpa dem med flytten. Bara en vecka kvar tills huset ska vara tömt inför flyttstäd. Nya lägenheten är möblerad och i princip redo för dem att flytta in i 💕

11 augusti 2024

TÀvling VÀsterÄs

Två hopplopp vardera med Kungen och Yoshi har jag sprungit idag. Det var tidig start imorse så jag tog husbilen dit redan igår kväll.

Det är så skönt att vakna på plats och slippa gå upp i ottan. Det är också jätteskönt att ha husbilen där under dagen. Här var det extra skönt för den stod precis intill banorna 😍

Tyvärr blev grabbarnas första lopp ganska dåliga för de hade start i princip samtidigt fast pĂ„ varsin bana. Jag fick hastigt och lustigt byta startnummer med Kungen för att jag sedan skulle hinna starta med Yoshi. Kungen var inte tillräckligt förberedd och undrade nog varför jag bara kastade in honom på banan. Flera fel i slalom och en vägran gav massor med fel.

Med Yoshi släppte jag en tjuvstart och det gav såklart följdefel (en vägran). Dumt av mig. Jag borde ha tagit om.

De andra loppen kändes mycket bättre även om K fick en femma i slalom och Y blev diskad.

Det var kul att tävla och jag fick ännu en tur med husbilen. Win/win 💕

9 augusti 2024

TÀvling i Eskilstuna + testmÀtning

Glömde skriva om tÀvlingen i Eskilstuna i söndags. Jag sprang tvÄ agilitylopp klass 1 med Kungen. Det gick inget vidare faktiskt. Han Àr inte alls sugen pÄ balanshindren. I första loppet tog han gungan helt ok. Men sedan ville han inte springa upp pÄ balansen. Det krÀvdes flera försök för att fÄ honom att gÄ upp. I andra loppet kom balansen först i en jÀttebra startfrekvens, precis lik vÄra trÀningar. Jag satte honom gick till mitten av balansen och gav honom startsignal. Han hoppade första hindret men sprang förbi balansen. NÀr han vÀl tog den gick kontaktfÀltet fint. NÀr vi sedan kom till gungan "flög" han den. Turligt nog inte i nÄgon sÀrskilt hög fart, men det innebÀr ju att vi Àr tillbaka pÄ ruta ett och fÄr börja om igen.

Jag passade Àven pÄ att testmÀta Ella. Hon Àr verkligen i grÀnslandet mellan xs och s. Just den hÀr dagen passerade hon under xs-bÄgen, men jag tvivlar pÄ att vi faktiskt hamnar dÀr. Det innebÀr ju att hon ska gÄ under 28 cm. Hur som helst behöver vi verkligen trÀna pÄ att mÀta med bÄge sÄ hon klarar av att stÄ korrekt. Domaren sa ocksÄ att det Àr bra om hon Àr vÀlborstad sÄ det inte blir en massa pÀls som gör att det Àr svÄrt att komma intill med bÄgen. Jag fÄr vÀl raka henne över manken vid den riktiga inmÀtningen, hehe ;)

7 augusti 2024

Agilitygrunder

Idag var vi fyra personer med unghundar som var på agilitykurs hos Fanny Gott. Det känns kul och viktigt att få lite nytänk kring inlärningen.

Småsaker att tänka på som kan bli nog så viktiga, t ex verbal förståelse för hindren och noga med att inte lägga på min rörelse för att starta.Svängar runt kona som sedan tas med som hjälp vid övergången till hinderstöden. Gunginlärning med klisterlinda som target och tänkt ligg som beteende. Targetträning på backen inför balansen. Ja det och en del annat pratade vi om och jobbade med. Kul 😃

På kvällen födelsedagsfirande för sonen. Många på plats đŸ„łđŸ„ł. Nu är jag helt slut och imorgon är det dags att återgå till jobbat 😱

3 augusti 2024

Ella 9 mÄnader

Tiden gÄr fort, speciellt nÀr man har semester :). DÀrmed har ytterligare en mÄnad gÄtt och Ella har blivit 9 mÄnader.

Hon verkar ligga stadigt pĂ„ sina 29 cm och 3,4 kg. Inte för att det Ă€r sĂ€rskilt lĂ€tt att mĂ€ta höjden korrekt, men jag tror nog den stĂ€mmer relativt bra i alla fall. Hon har makalöst tjock pĂ€ls och den kĂ€nns fortfarande vĂ€ldigt bĂ€bismjuk đŸ„°.

2 augusti 2024

Landet

Stora gräsytor är härliga när de är nyklippta och fina. Inte riktigt lika härligt att genomföra själva klippandet 😅

Idag var vi på landet och klippte och röjde. Det tog sina timmar, och det kändes väldigt bra när det var klart đŸ„°

Vi saknade båten just idag då det hade varit riktigt fint att åka ut en sväng, kanske till Esterön. Men i år har den inte kommit i vattnet tyvärr.

Frukostfrallor

Äntligen tog jag tag i att baka frukostfrallor. Ett tag gjorde jag det hela tiden men nu var det länge sedan. Gott var det 😜

1 augusti 2024

Ombergs Golf Resort

Igår hade vi bokat in en golfrunda på Ombergs Golf Resort tillsammans med våra barn och dotterns pojkvän. Eftersom man bara kan gå fyra i en boll spelade inte jag utan fick hålla ordning på hundarna 😃

De skötte sig riktigt bra. Allra bäst var Ella đŸ„°. Hon är verkligen som en dröm i alla möjliga situationer. Uppför sig galant trots att hon upplever så många saker för första gången.

Det var verkligen en jättefin golfbana och tur med vädret hade vi också. Lagom varmt men lite väl mycket blåst möjligen. Efter rundan åt vi på golfrestaurangen. Alla var hungriga så det smakade väldigt gott 😃. Jag uppskattar att få umgås och göra roliga saker med hela familjen, en mycket bra dag om jag får säga đŸ„°