26 februari 2023

Kungapremiär

Idag åkte Catrine och jag till Hultsfred för att tävla klass 1. Premiär för Kungen att starta officiellt. Det var väl inte så väl genomtänkt egentligen eftersom vi inte har tränat på nästan hela vintern då han har gått på rehab. Men två pass den här veckan hade vi i benen :). Lägg sedan till att han aldrig har tränat i ridhus och att banorna kanske inte var de där flytiga och fina som man önskar sig i premiären. Då förstår ni att min förväntan på en fantastisk prestation inte var så stor. Däremot skulle vi bli en erfarenhet rikare.

Första loppet var han ganska förbryllad och fattade nog inte riktigt vad vi höll på med. Trots det fanns det absolut fina partier. Andra loppet hade han fattat galoppen och var superduktig. Tyvärr har vi inte riktigt kommit tillräckligt långt med slalomträningen så där drog vi på oss fel. Men ett riktigt fint lopp med bra känsla. I sista loppet ramlade han i en tunnel och tack vare det kom vi alldeles fel till nästa hinder så han missade det. Sedan gick det fint förutom slalom. En ganska bra premiär med tanke på förutsättningarna, men vi har en bit kvar tills vi kan konkurrera.

Catrine och Lizzie var så duktiga idag. Presterade tre nollade lopp och fick med sig två uppflyttningspinnar. Så väl kämpat och så himla roligt.

Inga kommentarer: