18 september 2024

Helg i Linköping

Helgen spenderades på Linköpings Brukshundklubb. På lördagen tävlade Kungen två stycken agilityklass 1-lopp. Fokus för hans del var att ta balanshindren med mod och utan rädsla samt att slutföra slalom. Det är liksom de delarna som har varit besvärliga på de senaste tävlingarna. Jag gav honom mycket stöttning och han gjorde det riktigt, riktigt fint. I första loppet var det så nära ett nollat lopp, men en utsvävning mot en tunnel under A-hindret istället för att direkt gå på A-hindret gav en snöplig vägran. Andra loppet var lite mera knas, men balanshindren och slalom satt fint. Jag kände mig väldigt nöjd :)

På söndagen var det Yoshis tur. Två hopplopp och två agilitylopp i klass 3. Han började med en tjuvstart i första hopploppet och jag hade redan innan bestämt mig för att inte acceptera det. Vi började om och därmed blev det en disk. Loppet för övrigt kändes fint även om det blev ett par extra hinder på vägen. Första agilityloppet gjorde han superfint och vi nollade och hamnade på tredje plats. Hurra vad kul. Andra hopploppet nollade vi också men där räckte inte tiden till någon högre placering, men att vi nollade två lopp på raken var grymt skönt. Det var länge sedan. Sista agilityloppet blev en disk då han, liksom väldigt många andra, drog rakt in i en tunnelfälla istället för att ta balansen. Men fram till dess gick han så fint. Båda dagarna var det Tobias Sjögren som ritade banorna och de var riktigt roliga.

Ella var med och minglade, tränade lite starter, tränade på att leka med leksak på ett nytt ställe och lite av varje. Hon var nog ganska nöjd även om det inte var den roligaste helgen hon har varit med om.

Inga kommentarer: