23 juni 2024

Hoppa upp i soffan

Vi fick ju lära Ella hur hon skulle använda pallen för att ta sig upp i sängen. Nu har hon varit så frustrerad över att hon inte har kunnat hoppa upp i soffan så vi fick lära henne det också 😂

Först med hjälp av en pall, och sedan gick det lika bra utan när hon väl hade förstått att hon behövde ta lite fart. Bara man vet hur man ska göra är allt lätt 💕

Precis som Winna alltid gjorde ligger hon gärna på soffkudden och sover đŸ„°

Pass

Ella har nu ett pass och har fått rabiesvaccin. Bra att vara förberedd ifall husbilen tar oss utanför landets gränser 😃

Idag var vi hos Catharina och tränade med laget. En kulig bana ritad av en av SM-domarna. Nu är vi nog så förberedda det går. Bara att hålla tummarna 😍

Pizzabullar

Gjorde de godaste bullarna idag. Kanske var de extra goda för att jag var så hungrig. Färdig smördeg i botten, färskost, skinka och vanlig ost på den. Sedan ännu en smördeg ovanpå. Snurra bullarna, pensla med ägg, strö på sesamfrön. In i ugnen på 200gr sådär 18-20 min. Sååå smarriga 😍. Tänkte att det kan vara bra att ha med på utflykt. Får se hur länge de räcker đŸ€Ș

Nybadad

Lillfröken behövde tvätta rumpan och då fick det bli hela hunden så nu är hon så fin och fluffig đŸ„°

22 juni 2024

Kong

Jag funderar pÄ att testa specialsök med Ella. Det kan ju vara kul att testa nÄgot jag aldrig har provat pÄ förut. Jag har fÄtt instruktioner att jag ska börja leka med kongar och köpte in tvÄ stycken hÀromdagen. Det finns absolut ett intressen för dem, bÄde frÄn Ella och frÄn Yoshi. Jag tÀnkte att de skulle bli Ànnu mera intressanta om jag satte dit ett snöre sÄ vi kunde kampa om dem, men nu verkar tyvÀrr snöret vara roligare Àn kongen... :)

Midsommar 2024

I Är Ätergick vi till traditionen med midsommargolf Àven om det den hÀr gÄngen endast var mÀnnen som spelade. Kvinnorna Àgnade sig mer Ät att prata :)

Makalöst fint vÀder Àven detta Är, man tror ju knappt det Àr sant. Efter golfen Ät vi god lunch pÄ golfrestaurangen och dÀrefter var tanken att alla skulle Äka hem till sitt för att duscha och fixa inför kvÀllen.

Sambon och jag passade pÄ att Äka förbi landet, som ju ligger i krokarna. Det kunde ha gÄtt riktigt illa. Vi slÀppte ut hundarna pÄ tomten och som vanligt blev de tokglada. Ella, som alddrig hade varit dÀr förut, var lika glad och sprang i förvÀg ner mot vattnet. Jag sÄg att hon tittade ner i backen och sedan ryggade bakÄt. Jag ropade in henne direkt (och hon kom) och sa till sambon att jag trodde att det lÄg en orm dÀr. Sambon gick fram och tittade, och mycket riktigt lÄg dÀr en huggorm. Fy fan, vad rÀdd jag blev att hon hade fÄtt sig ett bett. Hade stenkoll pÄ henne för att se om hon svullnade upp nÄgonstans eller verkade pÄverkad pÄ annat sÀtt. Men vi hade faktiskt turen med oss och hon kom undan oskadd den hÀr gÄngen. Behöver jag sÀga att vi Äkte dÀrifrÄn bums.

PÄ kvÀllen var vi hos BÀstis C och N. DÀr bjöds det pÄ mat, dryck och lekar och vi ficken fin midsommarkvÀll tillsammans.

18 juni 2024

Äntligen 🍓🍓

Hur glad blir man inte nĂ€r det nu Ă€r dags för sjĂ€lvplockning av jordgubbar!! Älskar 🍓

Sedan skulle vi gÄ en svÀng vid Än och kanalen och dÄ visade det sig att Söderköpings Stadslopp skulle springas sÄ det var happening med folk, musik och fint vÀder. Sambon kom sÄ vi hÀngde dÀr och tittade lite. Bra trÀning för EllaBella :)

Söndag, lag hoppklasser

PÄ söndagen körde vi samma upplÀgg fast hoppklasser istÀllet för agilityklasser och en annan reservhund. Nu var det Kungen som fick hoppa in vilket ocksÄ innebar att jag behövde springa med tvÄ hundar i laget. I första individuella hopploppet med Yoshi blev det en...disk... I lagklasserna, som var betydligt lÀttare Àn gÄrdagens agilityklasser, följde vi upp med fyra disk. Underbart.... not :). Turligt nog lyckades jag nolla tvÄ lopp med Kungen i alla fall och detta samtidigt som de andra gjorde fina lopp. Vi lyckades dÀrmed vinna ett lopp och ta en SM-pinne. Yey! Och sÄ en andraplats utan pinne.

Hur eller hur sĂ„ var det roligt att springa med laget. Men jag som aldrig Ă€r nervös nĂ€r jag ska springa agility börjar kĂ€nna mig skapligt oroad för vĂ„r SM-form. Jag fĂ„r tro pĂ„ devisen att genrep ska gĂ„ dĂ„ligt sĂ„ blir det desto bĂ€ttre pĂ„ SM :) Det som Ă€r bra med lag Ă€r att man kĂ€mpar Ă€nda in i kaklet för att ta sig i mĂ„l oavsett om det blir lite fel pĂ„ vĂ€gen. SĂ„ det ska jag i alla fall göra. KÄMPA!

Lördag, lag agilityklasser

Äntligen dags att tĂ€vla med laget igen. Visserligen gick tĂ€vlingen i LasĂ€tter dĂ€r det ju i princip aldrig gĂ„r sĂ„ bra för mig och Yoshi, men man kan ju alltid hoppas pĂ„ lagkamraterna :).TyvĂ€rr var AjAj lite skruttig sĂ„ vi fick ta en Zot som reserv. Hon Ă€r ocksĂ„ reserv till SM ifall AjAj inte hinner bli fit for fight.

Hur det gick? Först sprang Yoshi och jag ett individuellt klass 3-lopp som resulterade i en disk. I laget sedan fick vi alla till en del fina lopp, men tyvÀrr inte riktigt samtidigt. Tre klasser sprang vi och kom pÄ andra plats i tvÄ av dem men det var sÄ fÄ startande lag att det bara var en pinne. Yoshi nollade ett lopp, fick fem fel i ett och sÄ en disk. SÄ tvÄ lopp i mÄl Àr ju ÀndÄ bÀttre Àn vÄr senaste disksvit ;)

14 juni 2024

Skolavslutning

I år har vi ingen student som ska firas men deras lyckliga tutande och tjoande gör mig ändå glad 🌾🍃.

För sonens del var det tårögt avsked till hans klass som han nu sa hejdå till för sista gången. Nu återstår bara fyra arbetsdagar med kollegorna innan han säger tack och hej till dem och även till Söderköpings kommun.

Till nästa termin börjar ett nytt kapitel i hans liv med anställning på en skola i Norrköping. Så skönt att allt har ordnat sig till det bästa đŸ„°. Nu kan han och Arya se fram emot ett långt skönt sommarlov 🇾đŸ‡Ș☀️

9 juni 2024

StrÀngnÀs

Är man inte iväg med husbilen kan man ju åka och tävla. Kungen var anmäld till två hopplopp med sin matte i Strängnäs men jag fick springa istället. Det gick riktigt bra tycker jag.

I första loppet gick han bäst men vi fick en femma i slalom då han kom in lite fel. Det andra loppet nollade vi men fick en dålig tid då det var en del frågor från honom. Jag räddade en situation där han skulle gå runt på vänster vinge men smet bakom ryggen och tänkte gå rakt på. Jag lyckades reagera på det och fick honom runt höger vinge istället 😅.

Kul att få tävla även om vädret var mer än knepigt. Allt från soligt, mulet, blåsigt, regnigt och till och med hagel 😊.

Lördag

Vi fick en fin förmiddag på campingen. Utforskade bergshällarna vid stranden och Ella trodde hon var en bergsget. Hon tyckte det var kul att fara omkring och drullade även ner i vattnet. Hon visade att hon hade simkunskaper och tog sig upp på land igen och verkade inte det minsta besvärad 😍.

Båda hundarna älskade de stora gräsytorna där de kunde springa fort. Väldigt stor skillnad jämfört med vår lilla tomt 😃. Hon kommer uppskatta vårt lantställe lika mycket som alla andra hundar vi har haft. Där finns också ytorna 💕.
Campingen var en riktig pärla och vi återkommer gärna đŸ„°.

På eftermiddagen åkte vi till Valdemarsvik och strosade omkring lite. Vi konstaterade att vi var helt ointresserade av att stå på ställplatserna där. Åkte vidare på småvägar vi aldrig hade åkt på tidigare. Vädret var lite sisådär så vi bestämde oss för att åka hemåt. Köpte Thaimat och hade en skön hemmakväll.

7 juni 2024

SkeppsgÄrden

Äntligen kom vi ut med husbilen igen. Vi kör ju på devisen att vi inte behöver åka så långt för fina upplevelser så den här gången for vi mot Skeppsgården en bit utanför Valdemarsvik. Sedan vidare ut mot Torrö för att gå en tur.

Det finns en camping på Lilla Kalvö dit vi åkte för att övernatta. En lite annorlunda naturnära camping där många har sina husvagnar som sommarstugor med rejäla tomter och även ett litet uthus på varje tomt.

För de som är lite mera temporära finns platser ända nere vid vattnet. Jättefint. Dock ingen el ifall man skulle behöva det.

Vädret har varierat från sol, till moln, till regn, till sol igen, och regn igen och så återigen sol och moln 😃

6 juni 2024

Fysio

Brorsan (=Yoshi) har inte känts riktigt 100%ig den senaste tiden och vad gör man då? Jo man tar honom till Yvonne på Hippofysica. Hon har klämt och känt och min känsla visade sig stämma. Han har lite ont både här och där så det blev djupvågsbehandling på större delen av kroppen.

Med stretch, massage och ytterligare en behandling om ett par veckor hoppas jag att det släpper så han blir fit for fight till SM.

Så till något roligare. Vi har blivit presenterade för sonens nya flickvän, vilket känns stort. Hoppas så mycket att det ska kännas rätt dem emellan 💕

3 juni 2024

Ella 7 mĂ„nader 🌾

Idag blir hon 7 månader vår lilltjej 💕. Höjd och vikt är i princip detsamma som vid 6 månader, dvs 29 cm och 3,6 kg. Det är nog här hon kommer stanna höjdmässigt. Fina lilla pyttetjejen utvecklas hela tiden och passar så fint in i vår familj đŸ„°. Hon är så enkel och lättsam att ha att göra med. Jag sa ju redan från början till uppfödaren att hon var menad för oss, och visst hade jag rätt 😍

2 juni 2024

Helgens göranden

Lördagen spenderades på Norrköpings Brukshundklubb där Yoshi tävlade agility. Två hoppklasser och två agilityklasser. Banorna bjöd inte på så mycket roligheter men det var inget särskilt fel på dem heller. De bara var.

Vi nollade ett lopp, fick 5 fel i två lopp och diskade oss i ett. Det var ju trots allt ett framsteg att vi tog oss i mål i 3 av 4 lopp 😃.

Yoshi kändes seg. Kanske var det värmen, för det var verkligen jättevarmt. Ända till sist loppet för då började det regna och åska.

Han ska kollas upp på onsdag och det känns skönt.

Idag har det återigen varit jättevarmt. Sambon och jag hjälptes åt att putsa fönster. Framåt kvällen åkte jag till klubben med hundarna och sambon for till golfbanan.

För Yoshi blev det noseworkträning. Ella körde targetmatta. Fjärde gången hon testade och hon har snappat vad jag vill att hon ska göra 😃