20 oktober 2013

Rally Linköping

Idag var det riktigt uschigt väder när jag vaknade. Regnigt och grått. Hur sugen känner man sig då på att åka på tävling? Inte mycket! Det var nog tur att inte Elvira skulle starta trots allt, för sannolikheten att hon skulle vilja sitta eller ännu värre, ligga i blött gräs är inte stor.

Men jag var ju taggad på en ny titel på Winna så jag åkte ändå såklart. Och vädret lugnade faktiskt ner sig och under tiden vi var i Linköping kom det inte mycket regn alls. Winna kändes taggad och eftersom det gick så bra förra veckan med extra gott belöningsgodis körde vi en repris på det denna gång. Kanske taggade det lite väl mycket för hon gick hur fint som helst men skällde som aldrig förr. Visserligen har hon ju lätt till skall men inte brukar hon bete sig på det viset när vi jobbar. Efter första banan hade jag en förhoppning om att hon skulle ta det lite lugnare nästa gång, men icke. Något att jobba på alltså.

Resultatet blev 95p i första rundan med 4p avdrag för skall och för övrigt alltså ett endaste litet poängavdrag. I andra rundan fick vi ihop 94p och där hade vi 5p avdrag för skall. Alltså återigen endast en poängs avdrag för övrigt. Fatta hur bra hon gick! Numera tituleras hon RLD N RLD F Undimoon Vilda Winna och vi kan starta i avancerad klass. Det lär dock dröja till våren eller så. Nu ska alla övningar kunna göras på högersidan och det har vi inte ens börjat träna på. Det borde vi förstås ha gjort för länge sedan, men min ambitionsnivå med rallyn var ju från början inte särskilt hög... Men har man nu en Winna som verkligen gillar det här med rally så verkar det väl nästan korkat att inte fortsätta mot nya mål.

Så här kaxig ser man ut efter en bra dag med två tredjeplaceringar och en ny titel!

Inga kommentarer: