5 augusti 2010

Kanalettan, första torsdagen

Jaha, då var det gjort. Årets första tillfälle av Söderköpings inofficiella agilitycup (lydnad också förresten men den är jag inte lika intresserad av:)). Började lite rörigt som vanligt. Alla anmälningar som ska in och sedan alla startlistor ut. Lite sena blev vi för det var ganska många startande men när vi väl kom igång gick det bra. Roger Franksson var domare och hade gjort två superroliga banor med fart och flyt. Agilityloppet började och Elvira gick ovanligt bra, dels med tanke på att hon hade fått vänta ganska länge i bilen och dels för att hon alltid är lite galen i det första loppet. Vi fick tyvärr en femma på ett kontaktfält men i övrigt sprang hon på fint och hoppade inte mot mig.

Hoppbanan var ännu roligare. En riktigt snabb och ganska lätt bana. Älskar att kunna springa på utan en massa strul. Elvira var så underbart duktig och gick kanon ända fram till slalom. Hon hade alldeles för hög fart in och fixade det inte utan hamnade i andra porten. Började om och sedan gick det hur fint som helst, precis som resten av loppet. Det var nog bland det bästa hon har gjort (förutom slalomingången). Inte en enda gång hoppade hon på mig utan var 100% fokuserad på det hon skulle. Oj, vad det var roligt. Två fjärdeplatser blev resultatet.

Stella då, vart tog hon vägen. Hon löper så hon fick inte vara med den här gången. Theo var hemma med resten av familjen för det är ändå inget roligt att bara sitta och vänta på att göra ingenting hela kvällen.

Inga kommentarer: