20 september 2024

Kul fredagkvÀll

Träffade bästisvännerna efter jobbet. Först var vi på Kitchen & Cocktail och åt god mat och sedan gick vi till Östgötateatern och tittade på musikalen Beetlejuice 😃

19 september 2024

September 🍁

Inte brukar väl september vara såhär fantastisk? Hittills har det mera känts som sommar än höst. Ja, förutom mörkret som kommer krypande då. Men det är så fantastisk ljuvligt skönt och jag njuter så mycket det bara går đŸ„°. Ikväll blev det en lång tur längs kanalen.

18 september 2024

Ellas trÀning

Jag Àr inte toppenbra pÄ att lÀgga ut videos nuförtiden, men hÀr kommer i alla fall en film pÄ Ellas balanstrÀning. Vi har förstÄs grundat sedan tidigare med mattan pÄ backen och idag var det andra gÄngen hon fick trÀna pÄ lÄg balans. Det Àr sÄ himla roligt att vi Àr tre stycken som har hundar i samma Älder som trÀnar tillsammans och hjÀlper varandra.

ÖverlĂ€mning

I mÄndags var det dags för dottern att lÀmna över lÀgenhetsnycklarna till den nya Àgaren. Nu kan hon och pojkvÀnnen ha fullt fokus pÄ huset och renoveringen dÀr. Just nu handlar det mycket om underarbete pÄ vÀggarna i vardagsrummet och att göra val avseende tapeter och fÀrg. Det Àr inte helt lÀtt att hitta rÀtt. Samtidigt ska det ocksÄ fattas beslut om köket för om de bestÀller innan september sÄ Àr det visst rabatt pÄ stommarna.

TĂ€nk om..

Vi har fÄtt lÄna en mÀtbÄge för XS för att se hur Ella ligger till. För nÄgon mÄnad sedan provmÀtte vi ju henne pÄ en tÀvling och dÄ sa domaren att hon kom under xs-bÄgen. NÀr jag mÀter henne med bÄgen jag har fÄtt lÄna sÄ klarar hon det ocksÄ, men det Àr verkligen millimeterpassning. Jag vÄgar absolut inte hoppas för mycket pÄ det men det hade ju varit vÀldigt skönt om hon landade som en stor xs-hund istÀllet för en pytteliten s-hund.

Helg i Linköping

Helgen spenderades pÄ Linköpings Brukshundklubb. PÄ lördagen tÀvlade Kungen tvÄ stycken agilityklass 1-lopp. Fokus för hans del var att ta balanshindren med mod och utan rÀdsla samt att slutföra slalom. Det Àr liksom de delarna som har varit besvÀrliga pÄ de senaste tÀvlingarna. Jag gav honom mycket stöttning och han gjorde det riktigt, riktigt fint. I första loppet var det sÄ nÀra ett nollat lopp, men en utsvÀvning mot en tunnel under A-hindret istÀllet för att direkt gÄ pÄ A-hindret gav en snöplig vÀgran. Andra loppet var lite mera knas, men balanshindren och slalom satt fint. Jag kÀnde mig vÀldigt nöjd :)

PÄ söndagen var det Yoshis tur. TvÄ hopplopp och tvÄ agilitylopp i klass 3. Han började med en tjuvstart i första hopploppet och jag hade redan innan bestÀmt mig för att inte acceptera det. Vi började om och dÀrmed blev det en disk. Loppet för övrigt kÀndes fint Àven om det blev ett par extra hinder pÄ vÀgen. Första agilityloppet gjorde han superfint och vi nollade och hamnade pÄ tredje plats. Hurra vad kul. Andra hopploppet nollade vi ocksÄ men dÀr rÀckte inte tiden till nÄgon högre placering, men att vi nollade tvÄ lopp pÄ raken var grymt skönt. Det var lÀnge sedan. Sista agilityloppet blev en disk dÄ han, liksom vÀldigt mÄnga andra, drog rakt in i en tunnelfÀlla istÀllet för att ta balansen. Men fram till dess gick han sÄ fint. BÄda dagarna var det Tobias Sjögren som ritade banorna och de var riktigt roliga.

Ella var med och minglade, trÀnade lite starter, trÀnade pÄ att leka med leksak pÄ ett nytt stÀlle och lite av varje. Hon var nog ganska nöjd Àven om det inte var den roligaste helgen hon har varit med om.

12 september 2024

Nyöppning

Min syster har öppnat en butik i Norrköping. Igår var det mingelkväll och pre opening och jag var såklart på plats. Fick med mig både bästis C och bästis M. Ett par byxor rikare blev jag 😃. Hoppas nu att kunderna hittar dit!

Första brasan

Imorse var det bara 4 grader när jag gick upp. Det kändes ganska ruggigt. Även om det har varit varmare under dagen var det kyligt inomhus när vi kom hem från jobbet. Vad passar väl bättre då än att tända en brasa đŸ”„

Var på klubben och tränade en stund och när jag kom hem därifrån gav jag mig ut på en kort löptur. Eller lufstur är kanske ett bättre ord 😅. Men oavsett vad jag väljer att kalla det kände jag mig väldigt nöjd med mig själv 😃

10 september 2024

KvÀll

Än så länge hinner jag till skogen efter jobbet, men mörkret kommer fort nu. Det gäller att passa på så länge det går. På morgnarna börjar det kännas lite motigare att gå upp för när min klocka ringer 05.30 är det ganska mörkt.

Efter skogen blev det en kort tur till klubben så Ella fick träna några korta övningar. Hon utvecklas så fint.

8 september 2024

Söndag Nyköping

Idag var det återigen en tidig morgon och färden gick mot Nyköping för klass tre-tävling med Yoshi.

Fyra hoppbanor, där den första kändes väldigt svår för oss och inte så flowig. Men sedan blev banorna bara bättre och bättre. Jag tycker känslan i våra lopp också blev bättre och bättre. Tre disk vändes till ett nollat sista lopp. Kul att vi fick ihop det till slut đŸ˜ƒđŸ„°

Vilken otroligt intensiv helg det blev. Och vilket oerhört härligt väder vi fick. Sensommar med högsommarvärme ☀️🇾đŸ‡Ș Nu hade det varit skönt med en ledig måndag 😅

30-Ă„rsfirande och inflyttningsfest

Efter agilitytävlingen var det dags för nästa happening, nämligen 30-årsfirande för dotterns kille i kombination med inflyttningsfest.

De har kämpat under veckan som gått med att renovera, packa upp och förbereda för fest 🎉

Det blev väldigt lyckat med god mat och dryck, lekar och umgänge đŸ„°

Lördag TranÄs

Igår åkta jag och Anna till Tranås för att tävla hoppklass 2. Det var länge sedan vi var på tävling tillsammans så det kändes lite extra roligt. På vägen dit babblade vi så mycket att vi glömde svänga av från E4 i tid 😃 Men det gick ju att svänga senare också som tur var.

Vi sprang två lopp vardera (jag med Kungen) och vi gjorde kanske ingen succé resultatmässigt, men det var en fin dag och vi hade roligt 😍

På hemvägen åkte vi mot samma avfart som vi kom för där låg Chokladfabriken (i Ödeshög). En påse tröstgodis blev inhandlad. Hade resultaten varit lysande hade det varit firargodis 😜.

6 september 2024

KM rallylydnad

Ikväll var vi på klubben och tävlade KM i rallylydnad. Yoshi gjorde sin allra första start i avancerad klass och var såååå himla duktig. Vi har inte tävlat någon rally det här året och knappt inte tränat något sedan inomhussäsongen tog slut. Förväntningarna var alltså lågt satta och när banan dessutom innehöll typ tusen sitt (som han tycker är jobbigt) tänkte jag att om det blev för jobbigt för honom skulle jag bryta och gå ut och belöna.

Men hans attityd var toppen och han jobbade så fint. Missade ett sitt på femte skylten men flippade inte ur på något sätt efter det utan jobbade vidare. Sen blev det väl några missar och på sista skylten var han inte sugen på att sätta sig men gjorde det ändå efter en del tvekan.

81 poäng fick vi ihop och jag är så stolt och glad över hans fina prestation 💙🙌😃

5 september 2024

10 mÄnader

Glömde ju lägga ut bilder på Ella den 3e sept när hon blev 10 månader 💕. Ett riktigt gulligt litet fluff är hon. Tuff som tusan mot Yoshi och han är den snällaste och tålmodigaste i världen 💙 De har så roligt tillsammans. Arya tycker fortfarande att Ella är ganska pestig men även om hon låter arg så är hon aldrig dum mot henne đŸ„°

2 september 2024

Tömt

Nu är den tömd, dotterns lägenhet som vi har tyckt så mycket om. Lägenheten med det stora köket, balsalen till badrum, massor med förvaring och den stora härliga uteplatsen. Lägenheten på gården där jag växte upp, och där även våra barn bodde sina första år. Lägenheten som jag egentligen aldrig ville sälja. Men man kan ju inte ha en lägenhet bara för att. Det kostar liksom alldeles för mycket och att hålla på med uthyrning är mest till besvär och kanske inte ens tillåtet i föreningen. Så nu får den istället ge trygghet och glädje åt någon annan đŸ„°